Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Επίδοση Ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Μεσολογγίου, για την Ύδρευση και τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Επιδόθηκαν σήμερα με δικαστικό επιμελητή, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύλλογός μας ενάντια στον Δήμο Μεσολογγίου, τα οποία έχουν οριστεί για συζήτηση, στις 16 Ιουνίου 2016 και αφορούν την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού που παρέχει ο Δήμος στους Δημότες του Αιτωλικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επίσης στο δικόγραφο περιλαμβάνεται και η κακή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αιτωλικού, απ' όπου πηγάζει το φαινόμενο του ευτροφισμού των νερών της Νίδοβας, με αποτέλεσμα την εκρηκτική ανάπτυξη των φυκιών, σε εκείνο το σημείο. 


Πέραν της κακής εικόνας και της δυσοσμίας, ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός και η αποσύνθεση των φυκιών, που ακολουθεί,  θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των μελών του Συλλόγου μας, όπως και όλων όσων κατοικούν στην Ανατολική πλευρά του Αιτωλικού. 

Καλείτε ο Δήμος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, να παρέχει καθαρό νερό στους Δημότες του Αιτωλικού και να λειτουργήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό, όπως οφείλει.

Σε αντίθετη περίπτωση, απειλείτε με πρόστιμο 5000€ για κάθε παράβαση, σε καθημερινή βάση.


Το ΔΣ του Συλλόγου μας και από όλα τα μέλη του, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη που μας έδωσαν οι συνδημότες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου