Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης δηλώσεως του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ περί βεβαιώσεως των οφειλών των δημοτών του Αιτωλικού στην αρμόδια ΔΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

.//.

    Σχετικά με το θέμα της δημοσίευσης δηλώσεως του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜ περί βεβαιώσεως των οφειλών των δημοτών του Αιτωλικού στην αρμόδια ΔΟΥ, αναφέρουμε τα εξής :

   Κύριοι, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. όπως μάλιστα ανέφερε και ο κ. αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου σε πρόσφατη επίσκεψη του στο οικείο Πρωτοδικείο.

 Αντί να απειλεί τους έντιμους βιοπαλαιστές  συνδημότες μας η ΔΕΥΑΜ με προσφυγές στην ΑΑΔΕ, αντί να επικρεμά στα σπίτια των πτωχών πολιτών την σπάθη της οικονομικής καταβαράθρωσης, ας αναλογισθεί ότι η απαίτηση και πράξεις της αυτές είναι μη νόμιμες, ανυπόστατες, ανέφικτες και ποινικά κολάσιμες, δεδομένου ότι ήδη υφίσταται απόλυτη τελεσιδικία της από 21.04.2021 τακτικής αγωγής των πολιτών κατά της ΔΕΥΑΜ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου - με άμεσο αποτέλεσμα την εντός των ημερών καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης και την άμεση καταβολή των επιδικασθεισών ποινικών ρητρών από την μη συμμόρφωση της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου στις χορηγηθείσες προσωρινές διαταγές υπ’ αριθμ. 188/2016, 11/2017, 46/2019 και 244/2023, εμπεριεχούσης εκτελεστή εντολή απαγόρευσης διακοπής της υδροδότησης μέχρι της τελεσιδικίας – σε συνδυασμό με το από 20.12.2022 κατασχετήριο κατά της ΔΕΥΑΜ. 

Σε κάθε δε περίπτωση, οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από την ΔΕΥΑΜ με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, είναι εκ των ων ουκ άνευ άκυρη, απαράδεκτη και μη παράγουσα έννομες συνέπειες δεδομένου ότι η Αρχή αυτή τυγχάνει έκπτωτη και στερούμενη παντελώς οποιασδήποτε νομοθετικής ή εκτελεστικής εξουσίας, άρθρο 187 Π.Κ. και 124/2024 κοινή διάταξη Εφέτη Ανακριτή και Εισαγγελέα Εφετών

Μην παραβλέπουν επίσης οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΜ ότι από Τετάρτη 22/5/2024 αρχίζει η πρόοδος των ποινικών υποθέσεων λόγω παράνομης διακοπής των υδροδοτήσεων εις βάρος των συμπολιτών.

   Πριν λοιπόν προβαίνει η ΔΕΥΑΜ σε βαρύγδουπες δηλώσεις και απειλές, καλό θα είναι να προσέχει τα νώτα της και να επιμερίσει τις ευθύνες της. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Θεόδωρος Μπότας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου