Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ

Του Συλλόγου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ “ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ”», εδρεύοντος στο Αιτωλικό, νομίμως εκπροσωπουμένου

                                                      .//.

   Κατόπιν της από 23/5/2023 προσφυγής του Συλλόγου μας, κατά της από 20/3/2023 σύμβασης κατασκευής συμπληρωματικών έργων δήθεν αναβάθμισης υδατικών οικοσυστημάτων Ν/Δ Αιτωλ/νίας και κατά των 1.  κ.  Υπουργού Οικονομικών, 2. κ. Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και 3. Της Γενικής Γραμματείας Υποδομών – Γενικής Δ/νσης Υ.ΛΙ.Κ.Υ - με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια έργων προς περιβαλλοντικής αναβάθμισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού - και της από 2/8/2023 προσωρινής απαγόρευσης εκτελέσεως κάθε σχετικής εργασίας, μέχρι της εκδικάσεως της αιτήσεως μας περί αναστολής και της οριστικής προσφυγής μας, παρατηρήθηκε μία κινητικότητα σήμερα 21/9/2023 στον χώρο των ανωτέρω έργων και εκχωμάτωση.

     Μετά από άμεσες ενέργειες, δόθηκε εντολή – παρά την απεργία των αρμοδίων οργάνων, να παύσει κάθε εργασία και να επαναφερθούν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση εντός 48 ωρών από σήμερα. προς αποφυγή περαιτέρω βλάβης των αλιέων και του οικοσυστήματος. Ήδη την 22/9/2023 θα ενεργοποιηθεί εκ μέρους μας και η αναζήτηση της σχετικής ποινικής ρήτρας.

                                             Για τον Σύλλογο

               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΟΣ                ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΟΤΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου