Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ν. 5

Συνήλθαμε σήμερα (το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου)... αποτελούμενο από τους (1) Μπότα Θεόδ…(2) …Φίλπιππος Κατσάρης ………………………. (3) Τσίντζος Αθανάσιος ………………………… (4) …Γρίβας Παναγιώτης……………………….. και (5) Μακρής Κωνσταντίνος στις 23/09/2017και ώρα 18:00, στην έδρα του συλλόγου.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση για την πρόσκληση που λάβαμε την τελευταία στιγμή (22/09/2017) από την επιτροπή της βουλής των Ελλήνων, ώστε να παραστούμε και να αναπτύξουμε τις θέσεις μας για την τροποποίηση του ΠΔ 40/2016.
Η συζήτηση στην επιτροπή της βουλής είχε προσδιοριστεί για τις 26/09/2017.

Την πρόσκληση τη λάβαμε από την βουλευτή του νομού κ. Τριανταφύλλου, η οποία μας έστειλε και τα κείμενα της τροποποίησης ώστε να τοποθετηθούμε.

Μετά όμως από διασταύρωση που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι εκτός από το ΠΔ 40/2016, υπάρχει και άλλη τροποποίηση η οποία αφορά την αλλαγή του 420/1970 η οποία μιλά για την λειτουργία και την μίσθωση των ιχθυοτροφείων.
Όμως οι επερχόμενες τροποποιήσεις θέτουν ως προϋπόθεση την κατάργηση της ελεύθερης αλιείας εντός της λιμνοθάλασσας, καθώς επίσης και μια σειρά άλλων μέτρων όπως έκδοση οικοδομικών αδειών εντός της λιμνοθάλασσας.

Για τις αλλαγές του 420/1970 κανείς δεν μας ενημέρωσε και ούτε καν ζητήθηκε η γνώμη μας, παρότι οι τροποποιήσεις αυτές παρουσιάστηκαν από μεριάς του Υπουργείου ως ομόφωνες.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτές τις τροποποιήσεις, αλλά και με τον τρόπο που αυτή διενεργήθηκε.

Προτάθηκαν τρόποι αντίδρασης, ώστε να καταγγελθεί ως απαράδεκτο και παράνομο να συνεχίζεται η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 40/2016 παρότι ο Σύλλογός μας έχει προσφύγει στο ΣτΕ, όπου θα έπρεπε να είχε παγώσει από τη πρώτη στιγμή, επίσης εκφράστηκε ομόφωνα η καθολική μας αντίθεση με την τροποποίηση του 420/1970 η οποία μας πετάει έξω από τη λιμνοθάλασσα και ζητά να πληρώνουμε χαράτσι 10% στους συνεταιρισμούς από την ημερήσια παραγωγή μας, γιατί απλά κάποιοι αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν ως ιχθυτρόφα ύδατα όλη τη λιμνοθάλασσα.

Δεκτή, κατά αρχάς έκανε την αίτηση 13 ελευθέρων αλιέων, ώστε να ενταχθούν στο δυναμικό του Συλλόγου μας και παραπέμπει για την τελική απόφαση στην γενική συνέλευση.
Επίσης προτάθηκε η διαγραφή του μέλους του Συλλόγου Λύρου Χρήστου, μετά από δική του προφορική απαίτηση. 

Αποφασίστηκε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση στις 01/10/2017 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Αιτωλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου